چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1404
ایده خبر » اقتصادی » خودروهای چینی کمبود قطعات و ضعف مونتاژ دارند| چراغ خودروی چینی از بنز هم گران تر است!

خودروهای چینی کمبود قطعات و ضعف مونتاژ دارند| چراغ خودروی چینی از بنز هم گران تر است!

کد خبر: 20079

نیک ‌آیین، رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو به بازار گفت: خودروهای چینی مونتاژ داخل، در فرآیند مونتاژ با مشکلات عدیده ‌ای مواجه‌ و قطعات یدکی آن‌ ها در بازار کمبود شدیدی دارد.

امید محمدی؛ بازار: تامین قطعات و یافتن تعمیرکار ماهر برای خودروهای چینی این روزها به یکی از دغدغه های اصلی مالکان این محصولات تبدیل شده است. از سوی واردات انواع خودرو با برندهای متفاوت از کشور چین، بازار خودرو و خدمات پس از فروش را به سمت «چینی‌ سازی» سوق داده است. باتوجه به افزایش نرخ ارز و کمبود لوازم یدکی این خودروها، خرید محصولات چینی را به یک محصول پر دردسر تبدیل کرده است. به نظر می رسد که فقدان استراتژی در صنعت خودرو طی ماه‌ های آتی اثر خود در بازار لوازم یدکی و تعمیرات خودرو را نشان خواهد داد، زیرا اغلب خودروهای وارداتی به کشور از کمبود قطعه و تعمیرکار یا حتی امداد جاده ای رنج می برند. این مساله تا حدی پیش رفت که عباسعلی غیاثی، دبیر انجمن صنفی شرکت های خدمات پس از فروش خودرو روزگذشته طی نامه ای به وزیر صمت هشدار کمبود قطعات خودروهای وارداتی را داد. از همین رو جهت بررسی وضعیت فعلی تعمیرات خودرو با علیرضا نیک ‌آیین، رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو تهران به گفت و گو پرداختیم؛

* وضعیت کیفیت خودروهای مونتاژی و داخلی را نسبت به سال گذشته چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا رشد کیفیت و تامین قطعات بهبود یافته است؟

وضعیت کیفیت خودروها نسبت به گذشته تفاوت محسوسی نداشته، به‌ویژه «خودروهای چینی» که در داخل مونتاژ می ‌شوند. متاسفانه این خودروها در فرآیند مونتاژ با مشکلات عدیده ‌ای مواجه‌ هستند. قطعات یدکی آن‌ ها نیز در بازار با کمبود شدید مواجه و اغلب نایاب است. به جرات می‌ توانم بگویم که بزرگ ‌ترین معضل امروز بازار خودرو همین کمبود قطعات و کیفیت پایین لوازم یدکی است.

* شاهد اجرایی استانداردهای ۸۵ گانه در خودروهای داخلی هستیم، آیا این محصولات با افزایش کیفیت مواجه شدند؟

متأسفانه خیر، کیفیت خودروهای داخلی نیز در سطح استاندارد جهانی نیست. این خود مسأله بزرگی است که سال‌هاست با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم. شاید زمان آن رسیده که خودروسازان نسبت به کیفیت محصولات شان بازنگری جدی داشته باشند.

* آیا خودروسازان یا شرکت‌های واردکننده برای ارتقای دانش فنی و فناوری با صنف شما همکاری می‌ کنند؟

بارها از سوی اتحادیه درخواست داده‌ایم و طی مکاتبات نیز اعلام کردیم که آمادگی همکاری با شرکت های واردکننده را در راستای ارائه خدمات تعمیراتی داریم. اما متأسفانه خودروسازان و واردکنندگان کاملاً جزیره ‌ای عمل می‌ کنند. ما موضوع خدمات پس از فروش را ملی می‌بینیم، ولی برخی از فعالان چنین دیدگاهی نسبت به این موضوع ندارند. شرکت های خودرویی حاضر نیستند حتی برای ارتقای سطح دانش فنی کشور گامی جدی بردارند.

* به تازگی خودروهای وارداتی جدیدی به بازار آمدند، آیا اطلاعات فنی یا ابزار تعمیراتی مربوط به آن‌ها در اختیار تعمیرکاران قرار گرفته است؟

متأسفانه خیر، صنف ما آمادگی کامل دارد که فضای آموزشی به‌ صورت رایگان در اختیار شرکت های خودرویی قرار دهد. حتی می توانیم تعمیرکاران را در تهران براساس توانمندی و دانش فنی دسته ‌بندی و ساماندهی تا آموزش های فنی لازم را فراگیرند. ولی هیچ همکاری‌ از سوی واردکنندگان یا خودروسازان تاکنون ایجاد نشده است. بنابراین شرکت های خودرویی باید براساس سرمایه گذاری که انجام دادند و ظرفیت های کشور اقدام به توسعه و ترویج دانش فنی محصولات جدید خود کنند.

خودروهای چینی کمبود قطعات و ضعف مونتاژ دارند| چراغ خودروی چینی از بنز هم گران تر است!

* گفته می‌شود خودروهای چینی بعد از تعمیر، دوباره جهت انجام همان تعمیر به تعمیرگاه باز می‌ گردند، علت چیست؟

مشکل اصلی به نوع قطعات و کیفیت مصرفی بر می‌ گردد. قطعاتی که برای تعمیر استفاده می‌شود، متأسفانه اصلی و باکیفیت نیستند. قطعات متفرقه چینی با کیفیت بسیار پایین وارد بازار شدند. بنابراین باید از قطعات اصلی مورد تایید خودروساز که تاییدیه های لازم را دارد، استفاده شود. در صورت رعایت این نکته می توان گفت که بعد از تعمیر دچار مشکل نشود.

* یکی از دغدغه های اصلی مالکان خودروها در زمان مراجعه به تعمیرگاه، هزینه های دستمزد است؛ این هزینه ها در سال جاری چه مقدار رشد یافته است؟

قیمت قطعات و خودرو سرسام ‌آور شده، اما هزینه تعمیرات همچنان در حد پایینی باقی مانده است. البته هزینه های تعمیرات به ‌صورت متناوب افزایش یافته‌ است؛ به عنوان مثال بسته به نوع تعمیرات ۱۵ درصد، ۲۰ درصد یا نهایتاً ۳۰ درصد رشد داشته است. این درحالی است که هزینه های جاری تعمیرکاران حداقل ۴۵ درصد افزایش یافته؛ این هزینه‌ها شامل مواردی ماند برق، آب، گاز، مالیات، بیمه و دیگر موارد است.

بعضی از قطعات خودروهای چینی با قیمت ‌های نامعقولی عرضه می ‌شوند. به‌ عنوان مثال، در برخی از برندها چراغ جلوی خودرو تا ۴۰ میلیون تومان قیمت دارد

* باتوجه به اینکه به رشد قیمت قطعات اشاره کردید، آماری از افزایش دقیق این لوازم یدکی دارید؟

آمار دقیقی از رشد قیمت قطعات ندارم، زیرا هر روز در نوسان است. اما بعضی از قطعات خودروهای چینی با قیمت ‌های نامعقولی عرضه می ‌شوند. به‌ عنوان مثال، در برخی از برندها چراغ جلوی خودرو تا ۴۰ میلیون تومان قیمت دارد که اصلاً منطقی نیست.

* طی دو سال اخیر تعداد قابل توجه خودروهای برقی به کشور وارد شده است، آیا برای آن ‌ها امداد و تعمیرات پیش ‌بینی شده است؟

خودروهای برقی هنوز در کشور ما زیرساخت مناسبی ندارند؛ حتی برندهای بزرگ خودروساز اروپایی هم اکنون کمی از تولید خودروهای برقی عقب ‌نشینی کردند. برای توسعه این خودروها در کشور باید سه اقدام انجام شود؛ نخست اینکه، تأمین انرژی را تامین و توزیع کنیم. دوم اینکه، باید ایستگاه‌ های شارژ را افزایش دهیم و نهایتا دانش استفاده از این خودروها را در جامعه رواج دهیم. بدون در نظر داشتن این موارد، توسعه خودروهای برقی امکان پذیر نیست.

منبع: tahlilbazaar-339624

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید